В Габрово тръгнаха на бунт срещу спирането на влакове

37583
В Габрово тръгнаха на бунт срещу спирането на влакове

Заради подготвеното масово спиране на влакове, което влезе в сила от днес (12 януари) в цялата страна, в Габрово тръгнаха на протест.

Тези мерки са изключително вредни за образованието, защото учениците от Трявна и Плачковци не могат да дойдат в Габрово и ще трябва да се преориентират към Великотърновско, заяви учителка пред Нова телевизия. Трябва да чакам два часа влака, за да мога да се прибера и си пиша домашните на гарата, сподели ученичка. А студентка заяви, че да пътува с автобус за лекции е много по-скъпо, отколкото с влак.

Окончателен списък на спрените влакове

Враца - Плевен, София-Карлово, Карлово-Сливен, Стара Загора-Сливен, Горна Оряховица-Стара Загора и Видин-Мездра са част от влаковете, к...

Основният проблем е отсечката Царева ливада – Габрово, където са съкратени десет влака. Надявам се, че ще се върнат поне четири от най-важните влакове, споделиха от областната управа на Габрово. Ако имаше диалог с централната власт, нямаше да има напрежение, казва местната власт.

За съжаление, когато няма диалог, стигаме дотук, подчерта Петър Бунев от железничарския синдикат. Ако бяха оставили сутрешния и вечерния влак, нямаше да има проблеми, защото хората щяха да имат връзка, каза той. Нека върнат вечерната късна връзка от Царево за Габрово и да се възстанови сутрешния, „ученически” влак, призова Бунев.

Служители на железницата поискаха оставка на правителството и на транспортния министър Ивайло Московски. На протеста се появиха симпатизанти на Атака, които бурно викаха „оставка”. Стана ясно и, че в събота, 17 януари, се готви голям протест в Габрово. Днес ще има протести и в Асеновград, подготвя се и протест на служители на БДЖ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com