И Габрово поиска милиони от държавата заради наводненията

20105
И Габрово поиска милиони от държавата заради наводненията
Снимка: БГНЕС

Габровската община кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за отпускане на 3 милиона и 800 хиляди лева, предаде БНР. Средствата са необходими за възстановяването на щетите след проливните дъждове през юли, когато в общината беше обявено бедствено положение.

Наводнени къщи, унищожено имущество, разрушени пътни настилки, съборени мостове - това остави след себе си водната стихия, която заля десетина габровски села и част от града в края на юли и погуби двама души. Частично и напълно разрушени са вътрешноселските улици, 10 мостови съоръжение и пасарелки са съборени или се намират в аварийно състояние, 12 укрепителни подпорни стени са паднали под силата на буйната вода. Дървесна и скална маса, камъни, автомобили и покъщнина бяха довлечени от високите води и разпръснати по протежение на речните легла. 

Община Варна платила над 224 хил. лв на пострадалите в Аспарухово

Община Варна е платила 224 160 лв. на хора, пострадали от бедствието в Аспарухово, съобщи Днес+. 108 900 лв. от тях са разпределени ме...

Река Севарна  излезе от коритото си и премина през имотите на хората. За спешното почистване и неотложните работи Габровската община е похарчила 308 хиляди лева и очаква 3 милиона и половина за възстановяване на пострадалите 85 обекта.

Тепърва България трябва да получава помощ от фонд "Солидарност" на ЕС. Засега сме изпратили само една молба, предстоят още.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com