Скандално - Али Алиев си остава директор на парк "Българка"

51027
Скандално - Али Алиев си остава директор на парк "Българка"
Снимка: zagabrovo.eu

Скандалният директор на природен парк "Българка" Али Алиев, заради чието назначение беше направен мащабен протест поради наличие на конфликт на интереси, ще остане на поста си.

При назначението си като временно изпълняващ длъжността, Алиев е бил собственик на фирма за дърводобив "Бара Али Алиев" ЕТ. Освен наличието на частен интерес, фирмата всъщност се занимава с дърводобив. Алиев е лидер на ДПС в Севлиево, съобщава в. "Труд".

През февруари Алиев беше назначен да замества директора Мая Радева, която излезе в болнични след катастрофа. След нейното оздравяване, Алиев стана и титуляр.

От Министерството на земеделието и храните съобщават, че Алиев е назначен с конкурс, проведен на 7 август 2014 г. - два дни след назначаването на служебния кабинет. На процедурата присъствал външен наблюдател от Сдружение за дива природа.

"Г-н Алиев като и.д. директор на парк "Българка" е подал декларация за частни интереси, в която е декларирал наличието на фирма, която не развива дейност и за която е подал молба за заличаване от Търговския регистър. Към датата на обявяване на конкурса фирмата на г- н Алиев е била заличена. Към момента няма данни г-н Алиев да е в конфликт на интереси по смисъла на закона", казват от кабинета на аграрния зам.-министър Георги Костов.

Междувременно преподавателят по лесовъдство в в катедра „Лесовъдство“ на Лесотехническия университет доц. Васил Стипцов заяви, че проблемът с изсичането на горите силно се преувеличава. Според него някои хора говорят това, което народът иска да чуе. Доц. Стипцов бе категоричен, че в сектора на дърводобива трябва да има по-малко политическа намеса, информира Агенция "Фокус". Той заяви, че е неуместно да се твърди, че сечта е безразборна, защото има ред и Закон за горите, който се спазва.

Конкурс за директори на два природни парка

Изпълнителната агенция по горите обяви конкурс за директори на природните паркове "Българка" и "Русенски лом". Изискванията са магистъ...

"Важното е, че наистина има нужда от нов закон, който да регламентира разделянето на функциите. Контролните функции трябва да бъдат в Министерството на околната среда, както е по целия свят, а производствените – да останат в земеделието", коментира доц. Стипцов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com