Севлиево е домакин на Националния фестивал "Наука на сцената"

8251
Севлиево е домакин на Националния фестивал "Наука на сцената"

От утре, 24 октомври до 26 октомври 2014 г. Севлиево ще бъде домакин на петото издание на Националния фестивал „Наука на сцената”, което ще се проведе в Дом на културата „Мара Белчева”, с начало 18.00 часа, предаде Дарик.

Националното издание на фестивала се организира от Национален организационен комитет (НОК) „Наука на сцената”, Министерство на образованието и науката, Община Севлиево с подкрепата и съдействието на: Съюза на физиците в България, Съюз на учените в България, Британски съвет България, Фондация „Еврика”, Национален ученически екопарламент, Център за творческо обучение – София, Съюз на биолозите в България, Национален политехнически музей, Българско дружество за химическо образование и история и философия на химията – Съюз на химиците в България, Фондация „Комунитас”, Theoretical and computational physics and astrophysics.

В Севлиево се открива площад на занаятите

Площад на занаятите се открива днес в Севлиево в рамките на Десетия празник на тиквата и есенния панаир в града. Майстори от страната щ...

Основната цел на програмата „Наука на сцената” е да повиши нивото на преподаване по естествените науки с цел създаване на едно научно по-добре образовано общество и насочване на повече млади хора към кариера в науката, инженерните и технологичните дисциплини.

350 начални и гимназиални учители от 27 европейски страни, в т.ч. и от България, ще имат възможност да представят своите идеи и проекти на щандове, работни семинари, в презантации и изпълнения на сцена, свързани с възможността учителите да покажат, че физиката, химията, биологията и математиката могат да бъдат интересни и полезни науки. Условието е те да бъдат представени по достъпен и оригинален начин и да разкриват възможностите и перспективите, които науката предоставя.

Участниците в международния фестивал са определени от национални фестивали със състезателен характер. Основната им цел е да повишат качеството на обучението, като дадат възможност на учителите по различните научни дисциплини да обменят опит и преподавателски практики, да прилагат по-мотивирано, вдъхновено и ентусиазирано, нови методи и подходи, да се информират и популяризират помежду си съвременните научни постижения.

В Националния фестивал ще участват представители от български училища, детски градини, клубове за наука и техника и неправителствени организации от страната, работещи с деца.

Седем дни празници в Севлиево

Седемдневни празници на града започват днес в Севлиево. Програмата включва фестивал на театъра за деца, отбелязване на еня на Севлиево,...

Главна тема на фестивала е „Изследователски подход при обучението“.

Програмата за събитието можете да намерите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Габрово