Проблеми заради снеговалежа на проходите Шипка и Предел

15896
Проблеми заради снеговалежа на проходите Шипка и Предел
Снимка: БГНЕС

Нулева е видимостта в прохода Шипка заради обилния снеговалеж и силния вятър, предаде БГНЕС.

Аварирали са няколко леки коли в прохода, тъй като не са със зимни гуми. Между селата Шейново и Шипка има закъсали няколко товарни автомобила.

Ранният сняг изпочупи клони и дървета в селата Хаджи Димитрово, Шейново, Шипка. Заради падналите клони има и скъсани жици по електропреносната мрежа.

Въведено е временно ограничение за всички автомобили с летни гуми през прохода Шипка. Има патрули на Пътна полиция, които проверяват дали автомобилите са подготвени за път в зимни условия.

Междувременно от пътната агенция информираха, че е възстановено движението на всички превозни средства в проходите "Владая" и "Петрохан".

Движението на тежкотоварни автомобили през прохода Предел за град Банско обаче е спряно. Това каза дежурният полицай в ОД на МВР-Благоевград. Причината е ново активиране на свлачището, предаде Фокус.

Фандъкова след първия сняг: В София всичко е под контрол

На територията на Столична община обстановката е нормална при зимни условия. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. &b...

Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола. Движението за леки и лекотоварни автомобили се регулира от светофарна уредба и се осъществява в едното платно за движение.

Във всички планини се е образувала снежна покривка. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Видимостта е намалена, в по-ниските части на планините е облачно, а в по-високите има мъгла. Дебелината на снежната покривка в Пампорово варира между 5 и 20 см. В Пирин снежна покривка се образува на от 1 800 метра надморска височина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com