Откриват "захарна" изложба в Етъра

10189
Откриват "захарна" изложба в Етъра
Снимка: Actualno.com

Този петък, 24 октомври, в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ – Габрово ще бъде открита изложбата „Сладки пороци&спомени“.

Експозицията съчетава в себе си две атрактивни мобилни колекции – „Захар, кафе&сие“ на Горнооряховския музей и Заводската „100 години споделени спомени“, предаде Gabrovonews.

В Габрово започва "Смешен филм фест"

Петото издание на Международния фестивал на комедийното кино „Смешен филм фест“ ще се проведе от 21 до 27 октомври в Габров...

Музейната изложба ще представи историята на захарта и сладките изкушения в Горна Оряховица, един от българските градове с многогодишни традиции в сладкарството. Събрани са десетките експонати, свързани с производственото опаковане и съхранението на продукцията на едни от първите горнооряховски производители – „Обрешков”, „Захарна фабрика”, „Орбис”, „Братя Цветкови” и др. Архивни фотографии и документи разказват за различните търговски пътеки, които местните дружества извървяват, за да достигнат до любителите на сладкото.

Изложбата показва и творби на съвременното изкуство от млади български артисти. Произведенията са вдъхновени и създадени от любимите на българите захарни изделия като локум, вафли, бучки захар и бонбони.

Част от творбите са гигантското „Суперлукче“, мостът Първа пушка, направен от „Лимонови резанки“ и монети „Едно Лукче ресто“. Експозицията ще гостува в „Етъра“ до края на месец януари 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Габрово